dimarts, 8 de març de 2011

Les Noves Tecnologies al currículum d'Educació Infantil.

Després de la lectura dels currículums de primer i segon cicle i de la recerca d'informació per la xarxa de diferents opinions envers l'ús de les TIC les meves idees claus són:

- Un ús adequat de les TIC, és una ajuda tant per a professors com per a   alumnes. 

- Com més prompte es descobreixen les TIC, més profit en podrem treure d'elles. 

- Si no hi ha una correcta formació del professorat per a treballar les TIC, aquestes no es podran desenvolupar adequadament. 

- Els professors han d'ensenyar als nens a seleccionar l'abundant informació que trobem dintre de la xarxa. 

- Actualment encara hi ha molt poc material tecnològic dintre de les escoles.

Aquestes idees fan que em plantege que la incorporació i l'ús de les TIC dintre de l'aula, estan en un avanç continu, ja que molts mestres que ja les tenen en ús, amplien el seu àmbit i vagen més enllà del que ja saben, i d'altres mestres, que fins ara no les utilitzaven, ho comencin a fer-ho amb l'ajud d'altres companys.

D'altra banda, llegint en algunes webs em pregunto si hi han prou recursos per a treballar adequadament les TIC dintre de les aules, ja que moltes queixes són produïdes per la falta de recursos tant d'ordinadors, de pissarres digitals, d'Internet en les aules...

Pot ser, el pas per part d'aquells que han d'ensenyar a través de les TIC, ja estiga fet, però falta que les entitats encarregades de subministrar de recursos als centres els acompanyin.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada